nieuws

Eerlijke prijzen zijn geen taak van de AFM

Archief

Met de invoering van het provisieverbod voor complexe verzekeringen en hypotheken per 1 januari bewaakt de AFM als toezichthouder het eerlijke speelveld tussen zelfstandige adviseurs en directe aanbieders. Het is bizar dat de AFM nu het kwijtschelden van kosten door financiële ondernemingen oneerlijk vindt. De AFM gaat niet over eerlijke prijzen, maar over transparante prijzen die zorgen voor eerlijke handel.

Eerlijke prijzen zijn geen taak van de AFM

De zelfstandige adviseur (voorheen ‘tussenpersoon’ geheten) moet zijn kosten voor het advies direct in rekening brengen bij de consument, waar die kosten voorheen via de premie of de rente in het product waren versleuteld. De bank of verzekeraar die rechtstreeks zaken doet met de consument moet, als er sprake is van advies, deze advieskosten apart opnemen op de factuur en ook echt in rekening brengen.
Dit schrijft dr. Fred de Jong, verbonden aan het Amsterdam Centre for Insurance Studies, in het Financieele Dagblad. Het volledige artikel is te lezen in FD, Opinie.
(FD Opinie, pag. 7)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Zorgpremie steeds lastiger te betalen
(AD, pag. 1)
 
Zwaar jaar op komst voor tussenpersoon
(Telegraaf, pag. 25)
 
Prijsoorlogje op komst rond hypotheekadvies
(AD, pag. 17)
 
Goudse krijgt €2 ton boete
(Telegraaf, pag. 29)
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.