nieuws

Kabinet botst met senaat over pensioenen

Archief

De beperking van het fiscaal aantrekkelijk sparen voor de oude dag moet miljarden opleveren. Die zijn hard nodig omdat het kabinet-Rutte 2 afkoerst op een tegenvaller van € 3 mrd. Daarom is de Eerste Kamer gevraagd de bezuiniging met spoed te behandelen.

Kabinet botst met senaat over pensioenen

Voor het zomerreces stemde de Tweede Kamer in met het wetsvoorstel om werkenden minder geld belastingvrij opzij te laten zetten voor de oude dag. Maar alleen de coalitiepartijen VVD en PvdA stemden voor. De voltallige oppositie stemde tegen. Daarmee is de kans heel groot dat de plannen stranden in de Eerste Kamer, waar de coalitie 30 van de 75 zetels bezet.
Na een eerste schriftelijke ronde beslist de senaat vandaag of de tijd rijp is voor een plenaire behandeling van de wetsvoorstellen.
(FD, pag. 7)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
CDA houdt vast aan eisen pensioenplan
(Telegraaf, pag. 7)
Geen ‘plan B’mocht het pensioenplan sneuvelen
(Telegraaf, pag. 19)
‘Vermogensbeheerders staan met het gezicht naar de AFM en met de rug naar de klant’
(FD, pag. 21)
 

Reageer op dit artikel