nieuws

Wijffels aan de slag met splitsingsscenario’s banken

Archief

Een commissie onder leiding van voormalig Rabo-topman Herman Wijffels gaat onderzoeken hoe spaargelden bij banken beter beschermd kunnen worden. Dit schrijft minister Jan Kees de Jager (Financiën) aan de Tweede Kamer.

Wijffels aan de slag met splitsingsscenario’s banken

De Commissie Structuur Banken gaat onder meer onderzoeken hoe een bank in geval van nood het beste gescheiden kan worden om de nutsdelen, waaronder de spaargelden, afdoende te beschermen. De commissie onder leiding van Wijffels bekijkt ook de mogelijkheid voor een verbod op handel voor eigen rekening voor consumentenbanken, zodat deze niet meer met (spaar)gelden van klanten kunnen speculeren.
"Spaarders moeten goed worden beschermd in het geval van een crisis en niet opdraaien voor de fouten van bankiers", aldus De Jager. "Daarom moet een bank in de toekomst snel kunnen worden gescheiden wanneer financiële problemen zich voordoen."
De Commissie Wijffels maakt onderdeel uit van 40 maatregelen die De Jager heeft voorgesteld om de sector aanzienlijk te hervormen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.