nieuws

Receptioniste hoeft geen eed of belofte af te leggen

Archief

Medewerkers van financieel dienstverleners die niets te maken hebben met de kernactiviteit van het bedrijf, zijn vrijgesteld van de plicht om vanaf volgend jaar een eed of belofte af te leggen. Het ministerie van Financiën heeft deze vrijstelling meegenomen in de aanpassingen in het Wijzigingsbesluit Financiële Markten 2013. Het ministerie noemt cateringmedewerkers en receptionisten als voorbeeld van mensen die de ‘bankierseed’ niet af hoeven te leggen.

Receptioniste hoeft geen eed of belofte af te leggen

In de aankondiging van de aanpassingen van het Wijzigingsbesluit stelt het ministerie dat de verplichte eed of belofte geldt voor alle medewerkers van financiële ondernemingen (met uitzondering van niet-kernactiviteiten). De verplichting geldt ook voor niet-werknemers, bijvoorbeeld gedetacheerden. Alle medewerkers die op 1 januari 2013 al werkzaam zijn in de branche moeten binnen een jaar de eed of belofte afleggen. De eed moet worden ondertekend ten overstaan van een beleidsbepaler. Commissarissen en beleidsbepalers leggen de eed af ten overstaan van iemand die hoger in functie is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.