nieuws

Pensioenadvieskantoor start met PPI-vergelijker

Archief

Visser & Visser Pensioenadviseurs uit Oud-Beijerland heeft de vergelijkingssite Nieuwepensioenuitvoerder.nl voor premiepensioeninstellingen (PPI’s) ontwikkeld. Het bedrijf wil daarmee de transparantie over de pensioenkosten vergroten. “De uitvoeringskosten van de PPI’s zijn substantieel lager dan die van verzekeraars.”

Pensioenadvieskantoor start met PPI-vergelijker

De administratiekosten per deelnemer per jaar bedragen bij PPI's gemiddeld € 80. "Voor de komst van de PPI's bedroegen deze administratiekosten zo'n € 250 per deelnemer per jaar." De TER-kosten voor het vermogensbeheer zijn bij PPI's met gemiddeld 0,5% ongeveer de helft lager dan bij bestaande verzekeraars, aldus de vergelijkingssite.
Op www.nieuwepensioenuitvoerder.nl worden de kosten van administratie en vermogensbeheer van de PPI's op een rij gezet. Daarnaast worden de verschillende keuzemogelijkheden voor de pensioenregelingen op een rij gezet.
De site vergelijkt de kosten van de PPI's van Aegon, BeFrank, Brand New Day, De Goudse, Pensional (van APG en ABN Amro) en TKP.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.