nieuws

Omzet Generali helft hoger dankzij Coca Cola-klapper

Archief

Generali heeft in ons land vorig jaar de brutopremieomzet met 51% weten te vergroten tot € 629 (418) mln. Het grootste aandeel in die stijging had het pensioencontract dat werd gesloten met Coca Cola: dat was goed voor een koopsom van € 165 mln.

Omzet Generali helft hoger dankzij Coca Cola-klapper

Het levenbedrijf is met 84% gegroeid tot € 387 (211) mln premie; Schade pluste met 17% tot € 242 (207) mln. Ondanks de terughoudendheid van ondernemers bij het sluiten van verzuimpolissen en aov's wist Generali de inkomsten in Verzuim met 16% en in Aov met 15% te vergroten. Het operationeel resultaat vebeterde in het schadebedrijf tot € 9 (5) mln; het levenbedrijf boekte hetzelfde resultaat en dat betekende een daling ten opzichte van de € 10 mln van 2010.
De nettowinst van de verzekeringsgroep is verbeterd tot € 10,8 (9,1) mln. "We verwachten geen stijging van de winst", blikt Generali vooruit in het jaarverslag. "Om de efficiency te verbeteren, verwachten wij dit jaar wel een personeelsreductie." Het in Diemen gevestigde bedrijf telde eind vorig jaar 479 medewerkers, goed voor 463 fte's.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.