nieuws

Krimp werkgelegenheid zet door

Archief

In iets meer dan een decennium is het aantal werknemers bij banken, verzekeraars en tussenpersonen met ruim 12% afgenomen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Eind juni waren er 258.000 mensen werkzaam in branche. Medio 2001 piekte het aantal werknemers in branche naar 294.000.

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar nam het aantal werknemers af met 2,6%.  Aan het eind van het tweede kwartaal in 2011 werkten er nog 265.000 mensen in loondienst binnen de financiële dienstverlening. Ruim 9.000 mensen werken op dit moment als zelfstandige in de branche, 1.000 minder dan een jaar geleden. Het aantal vacatures in de branche staat sinds begin dit jaar stabiel op ongeveer 7.000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.