nieuws

ING ziet omzet intermediair verder dalen

Archief

Het economisch bureau van ING verwacht komend jaar een verdere daling van de omzet bij assurantietussenpersonen. Het provisieverbod en een verder afnemend marktaandeel zijn de grote boosdoeners. “Bedrijven die vroegtijdig hun bedrijfsmodel hebben aangepast, zijn het beste bestand tegen de krimp.”

ING ziet omzet intermediair verder dalen

De omzet van financieel adviseurs is vorig jaar met meer dan 10% gedaald, aldus ING. Naast de verzadigde markt, het dalende marktaandeel en de stroeve hypotheekmarkt komt volgend jaar het provisieverbod als nieuwe margedrukkende factor om de hoek kijken, stelt het concern: "De dalende trend in het aantal tussenpersonen zal daarom naar verwachting doorzetten."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.