nieuws

ING nog niet af van Canadese bankdochter

Archief

Bankverzekeraar ING moet voorlopig nog wachten voor het € 2,5 mld (voor belasting) kan bijschrijven voor de verkoop van de Canadese dochter ING Direct Canada. De Canadese centrale bank heeft op de rem getrapt bij de overname door Bank of Nova Scotia. Volgens de toezichthouder moet eerst de invloed op het eigen vermogen en de liquide middelen van de kopende partij worden onderzocht.

ING nog niet af van Canadese bankdochter

Als de Canadese centrale bank toestemming heeft verleend hebben ING en Nova Scotia Bank nog toestemming nodig van onder meer De Nederlandsche Bank en de Investment Regulatory Organization of Canada.
ING moet verplicht herstructureren voor de staatssteun die de bankverzekeraar in 2009 ontving. Mede daarom opereren de bank- en verzekeringstak weer als zelfstandige entiteiten en staat het verzelfstandigde WestlandUtrecht al enige tijd -tevergeefs- in de etalage. In Engeland staat het Britse ING Direct te koop.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.