nieuws

Goudswaard versterkt gelederen DNB

Archief

Hoogleraar Kees Goudswaard is door de Staat der Nederlanden benoemd tot lid van de raad van commissarissen bij de Nederlandsche Bank (DNB). Goudswaard wordt door DNB geroemd om zijn kennis van het Nederlandse pensioenstelsel.

Goudswaard versterkt gelederen DNB

Behalve zijn hoogleraarschap (toegepaste economie) aan de Universiteit Leiden is hij sinds 1995 bijzonder hoogleraar sociale zekerheid. Ook was hij van 1994 tot 2008 Kroonlid bij de Sociaal Economische Raad en zat hij in 2010 een naar hem vernoemde commissie voor die zich boog over de toekomst van het pensioenstelsel. "De grote kennis van de heer Goudswaard van het Nederlandse pensioenstelsel en de partijen daarbinnen, de overheidsfinanciën en sociaal-economische vraagstukken is zeer relevant voor de Nederlandsche Bank", aldus DNB.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.