nieuws

De Financiële Makelaar helpt intermediair met hersteladvies

Archief

Inkooporganisatie De Financiële Makelaar (DFM) gaat aangesloten kantoren hulp bieden bij het invullen van het hersteladvies voor beleggingsverzekeringen. Vanaf deze week neemt de AFM op ondermeer dit onderwerp een selfassessment af bij tussenpersonen. Hierbij moeten klanten aangeven of ze al (gratis) hersteladvies hebben gegeven en wanneer ze dat voor al hun klanten hebben gedaan. Voor veel kantoren is dit volgens DFM geen haalbare kaart. 

De Financiële Makelaar helpt intermediair met hersteladvies

Volgens algemeen directeur Peter Komen hebben veel kantoren nog niet al hun klanten voorzien van een hersteladvies. "Wij willen hen hierbij helpen en er zo voor zorgen dat kantoren een reële datum kunnen invullen bij het assessment", aldus Komen.
DFM biedt hiervoor een productoplossing in de vorm van het Continu Click Fonds van Mijn lijfrenterekening.nl (Today's). Daarnaast biedt de inkooporganisatie de mogelijkheid relaties te laten bellen voor het maken van een afspraak voor hersteladvies. Via Perlas is er de mogelijkheid om klanten te laten bezoeken door een onafhankelijke professional die klanten uit naam van de tussenpersoon voorziet van een hersteladvies. Tenslotte verzorgt Brand New Day namens DFM de workshop 'Meer rendement uit hersteladvies'.
Komen erkent dat de deelname van aanbieders bij deze hulpactie ertoe kan leiden dat tussenpersonen en hun klanten automatisch naar de producten van die aanbieders worden geleid. "Dat risico bestaat", aldus Komen. "Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om drie verschillende aanbieders van bankspaarproducten voor dit traject aan ons te binden. Er ligt een vraag van tussenpersonen naar iemand die het hersteladvies voor hem uitvoert en andere tussenpersonen gaan dat niet voor hem doen. Dan ligt het voor ons als serviceprovider voor de hand om op te schalen naar de aanbieders."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.