nieuws

AFM moet informatieverzoek beter onderbouwen

Archief

De AFM mag niet langer alleen op basis van een schriftelijk verzoek alle computerbestanden en e-mails van een bedrijf of persoon opvragen. Dat concludeert het Financieele Dagblad uit een vonnis van de Rotterdamse rechtbank in de fraudezaak rondom woningcorporatie Vestia.

AFM moet informatieverzoek beter onderbouwen

Het vonnis zou ook gevolgen kunnen hebben voor andere zaken waarin de toezichthouder informatie opvraagt. De rechter stelt in het vonnis dat een briefje onvoldoende is om informatieverstrekking af te dwingen. Wel mag de AFM huisbezoeken afleggen en daarbij inzage vorderen in bijvoorbeeld e-mails en er kopieën van maken. De toezichthouder kan de uitspraak nog aanvechten in een bodemprocedure.
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.