nieuws

Welten komt met spraakversie basismodule Wft

Archief

Opleider en detacheerder Welten heeft voor de Wft-basismodule een leermethode ontwikkeld waarbij de lesstof wordt voorgelezen via software van ReadSpeaker. “Deze tekst-naar-spraakoplossing helpt mensen die behoefte hebben aan een betere toegankelijkheid van de tekstinhoud.”

Welten komt met spraakversie basismodule Wft

De methode maakt het mogelijk om teksten op websites of webbased applicaties hardop te laten voorlezen. Volgens Welten is dat de ideale oplossing "voor mensen die het luisteren verkiezen boven het lezen van het materiaal". Daarmee worden de inhoud, volgorde, bron en het niveau van leren aangepast aan de lerende in plaats van andersom, zo stelt het bedrijf, dat deze week 20 jaar bestaat.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.