nieuws

Vertrouwen in verzekeraars groeit stukje bij beetje

Archief

Het vertrouwen van consumenten in verzekeraars is aan het begin van het derde kwartaal iets gegroeid ten opzichte van het tweede kwartaal. Het rapportcijfer voor de maatschappijen is gestegen van 6,1 naar 6,3, zo blijkt uit een meting van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS), onderdeel van het Verbond van Verzekeraars.

Vertrouwen in verzekeraars groeit stukje bij beetje

De vertrouwensindex blijft sterk negatief, maar is gestegen van -35 in het eerste kwartaal naar -30 in het derde kwartaal. De index geeft aan dat de groep consumenten die geen vertrouwen hebben in verzekeraars groter is dan de groep die wel vertrouwen heeft.
Het betere rapportcijfer is de grootste oorzaak voor de verbetering van de vertrouwensindex. Daarnaast hebben in het derde kwartaal minder mensen aangegeven dat hun vertrouwen het afgelopen jaar is afgenomen. Bovendien zijn er minder mensen die denken dat hun vertrouwen het komende jaar zal afnemen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.