nieuws

Verbond legt beschikbare premieregeling uit

Archief

In een brochure bedoeld voor werknemers en werkgevers legt het Verbond van Verzekeraars uit hoe de beschikbare premieregeling in elkaar zit en welke varianten er bestaan. Ongeveer de helft van de pensioenregelingen die verzekeraars aanbieden, is een beschikbare premieregeling.

Verbond legt beschikbare premieregeling uit

Het Verbond gaf in 2008 de eerste brochure uit over deze categorie pensioenregelingen, naar aanleiding van de media-aandacht voor het beleggingspensioen. In de uiting schrijft het Verbond daar nu over dat "er een goede oplossing is bereikt".
De brochure geeft aan wat de voor- en nadelen zijn van de belangrijkste varianten van de beschikbare premieregeling. Bijvoorbeeld: "Omdat de pensioenuitkering op de pensioendatum wordt vastgesteld, zijn de rentestand, de ontwikkeling van de levensverwachting en de aankooptarieven die op dat moment gelden, bepalend voor de pensioenuitkering. Omdat de verzekeraar deze factoren niet van tevoren weet, is de hoogte van de uitkering onzeker."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.