nieuws

Provisieomzet Rabobanken omhoog

Archief

De gezamenlijke omzet uit assurantieprovisies van de lokale Rabobanken is in de eerste helft van dit jaar met 7% gegroeid tot € 167 (156) mln. Over heel 2011 was de provisieomzet nog met 6% teruggelopen.

Provisieomzet Rabobanken omhoog

De 139 lokale Rabobanken, goed voor 853 vestigingen, vormen samen het grootste assurantiebemiddelingsbedrijf van ons land. Vorig jaar kwamen zij tot een provisieomzet van € 308 (328) mln. Die daling was vooral het gevolg van de grootschalige omzetting van levensverzekeringen naar (vooral) bankspaarproducten: "Als gevolg van negatieve provisieopbrengsten

uit hoofde van het afkopen van vooruit ontvangen provisies kwamen de provisies uit levensverzekeringen uit op € 0 (12) mln." De schade-inkomsten waren vorig jaar echter eveneens teruggelopen: € 308 (316) mln.

Als de afgelopen voorjaar uitgelekte plannen doorgang vinden, zal de provisieomzet bij Rabobank in snel tempo afnemen: voor schadeverzekeringen wordt dan provisie als beloningsvorm volledig losgelaten en bij particuliere producten wordt Interpolis de enige risicodrager. Het aantal Alles-in-een-polissen van de huisleverancier is bij Rabobank licht afgenomen en bedraagt nu 1.317.000 (1.320.000); het aantal zakelijke pakketpolissen nam minimaal toe tot 174.000 (173.000). Succes werd geboekt met de ZorgActief Polis, die nu door 212.000 (199.000) klanten is gesloten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.