nieuws

Ook ANBO noemt Brusselse inmenging in pensioenen ongewenst

Archief

Nadat Henk Kamp gisteren afstand nam van de Europese pensioenplannen om pensioenfondsen tot meer buffers te verplichten, spreekt ook seniorenbond ANBO zijn zorg uit. Brusselse inmenging in het Nederlandse pensioenstelsel is ongewenst, blijkt uit eigen onderzoek van de bond. “Ruim 80 procent van de ondervraagde leden vindt dat Europa niet mag beslissen over de manier waarop wij ons pensioenstelsel vormgeven.”

Kamp liet berekenen dat extra kapitaalbuffers de pensioenfondsen € 10 mld gaan kosten. De Tweede Kamer lobbyt, bij monde van speciaal 'pensioenrapporteur' Pieter Omtzigt (CDA), voor een uitzondering voor het Nederlandse pensioenstelsel. ANBO steunt deze lobby. "Niet alleen is ons stelsel robuust genoeg, de pensioenfondsen hebben nu al allerlei mogelijkheden om in te grijpen als de financiering in gevaar komt."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.