nieuws

Nederlands verzekeringsbedrijf ING op verlies

Archief

De Nederlandse verzekeringstak van ING is in het tweede kwartaal fors in de min gedoken: het onderliggend resultaat is verslechterd tot € -101 mln. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog € 291 mln in de plus. Over de eerste helft van 2012 resteert een verlies van € 98 mln. Het bankbedrijf van ING Nederland deed het beter met een onderliggend resultaat van € 800 (1.200) mln.

Nederlands verzekeringsbedrijf ING op verlies

Het brutopremie-inkomen in ons land is in de eerste zes maanden van dit jaar met 11% teruggelopen tot € 3.430 (3.839) mln, bij een gestandaardiseerde nieuwe productie van € 173 (249) mln. De productiedaling van 31% is vooral veroorzaakt in het eerste kwartaal, toen liefst 41% minder aan nieuwe premies werd geïncasseerd. Het concern wijst als verklaring naar de belabberde markt voor individuele levenpolissen.
Het bankbedrijf, dat in tegenstelling tot het afgesplitste verzekeringsbedrijf zelf een halfjaarbericht heeft opgesteld, zag het resultaat dalen door onder meer extra reserveringen en investeringen in online dienstverlening. Het aantal spaarklanten is toegenomen. Het aandeel van leningen met betalingsachterstanden in de hypotheekportefeuille is stabiel gebleven op 1,2%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.