nieuws

Lichte stijging premievolume zorgverzekeraars

Archief

Het totale premievolume van de zorgverzekeraars is in 2011 licht gestegen (2,7%) naar € 40,5 mld. Dat blijkt uit cijfers van toezichthouder DNB. De meest opvallende stijger is VGZ, die zijn brutopremie-inkomen voor de basisverzekering ziet stijgen van € 4,0 mld naar € 4,9 mld en het ook op de aanvullende verzekering niet slecht doet.

Lichte stijging premievolume zorgverzekeraars

Gemiddeld wordt het overgrote deel (95,2%) van deze € 40,5 mld uitgegeven aan zorgkosten, meldt Zorgverzekeraars Nederland. De zorgverzekeraars besteden 3,9% aan bedrijfskosten, waarna 0,9% resteert als bedrijfsresultaat (€ 361 mln). Samen met het resultaat uit beleggingen (€ 404 mln) is dat bedrag grotendeels toegevoegd aan de reserves. Die zijn nodig als buffer voor een degelijke bedrijfsvoering en vanwege de steeds hogere buffereisen van toezichthouder DNB en toekomstige Europese regelgeving.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.