nieuws

ING verkoopt ING Direct Canada

Archief

ING heeft haar dochter ING Direct Canada verkocht aan de Canadese Scotiabank. De verkoop levert de bankverzekeraar € 2,5 mld op , na belasting € 1,1 mld. De verkoop heeft volgens ING geen gevolgen voor andere ING Direct organisaties in Europa en Australië. Wel kondigde ING al eerder aan dat ook het Britse ING Direct in de etalage staat.

ING verkoopt ING Direct Canada

ING was sinds 1997 in Canada actief en wist zonder uitgebreid kantorennetwerk succesvol de markt te bewerken met diensten voor particulieren via telefoon en internet. De bank had er 1.100 medewerkers en 1,8 miljoen klanten. ING moet van Brussel verplicht bedrijfsonderdelen verkopen vanwege de staatssteun die de bankverzekeraar in 2009 ontving. Mede daarom is opereren de bank- en verzekeringstak weer als zelfstandige entiteiten en staat het verzelfstandigde WestlandUtrecht al enige tijd -tevergeefs- in de etalage.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.