nieuws

Focwa verbaasd over fraudeplan schadeherstel

Archief

De vereniging van schadeherstellers Focwa herkent zich niet in het beeld dat verzekeraars, het openbaar ministerie en de politie in een gezamenlijke notitie hebben geschetst dat onrechtmatige declaraties door auto- en ruitschadeherstellers een strengere aanpak vereisen.

Focwa verbaasd over fraudeplan schadeherstel

In het kader van het convenant fraudebestrijding hebben de drie partijen een nieuwe aanpak afgesproken, waarbij eerder wordt overgaan tot strafrechtelijke afhandeling van fraudezaken. Onrechtmatige declaraties van blik- en ruitschadeherstellers worden in dat plan topprioriteit genoemd. "Tegen de achtergrond dat schadeherstelbedrijven werken in een zwaar gereguleerde en geautomatiseerde omgeving, verbaast het ons dat het beeld is ontstaan dat schadeherstelbedrijven ethische grenzen zouden overtreden", aldus Focwa, die erop wijst dat in het Convenant Aanpak Verzekeringsfraude juist aandacht wordt gevraagd voor verzekerden die opzettelijk schade veroorzaken.
"Wij kunnen alleen een structurele bijdrage leveren indien helder is dat fraudegevallen binnen het domein van de schadeherstelbranche vallen. Onterecht ingediende claims bij verzekeraars die verband houden met een verminderd ethisch normbesef van verzekerden vallen zonder meer buiten dat domein. Niettemin is Focwa bereid om deel te nemen aan de discussie over verzekeringsfraude en bereid het convenant te ondertekenen, mits daarvoor natuurlijk ook een uitnodiging komt", zegt secretaris Karel Bukholczer.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.