nieuws

€ 30 mln naar DSB-curatoren

Archief

“De curatoren van de DSB Bank hebben tot dusver bijna € 30 mln gedeclareerd bij de afwikkeling van de faillissementen van DSB Bank en DSB Beheer. Dat meldde RTL Z donderdag op basis van faillissementsverslagen. Nooit eerder waren de kosten van de vereffening van een bankroet in Nederland zo hoog als bij de bank uit het Noord-Hollandse Wognum”, zo stelt de Volkskrant vandaag.

€ 30 mln naar DSB-curatoren

"Curator Rutger Schimmelpenninck en zijn collega's van het advocatenkantoor Houthoff Buruma declareerden sinds de ineenstorting van de DSB Bank in oktober 2009 ruim 56.000 uren voor hun werkzaamheden. In die kleine drie jaar tijd declareerden de curatoren € 29,1 mln voor de klus."
Volgens Schimmelpenninck omvat het bedrag ook de bijna € 6,4 mln die accountantskantoor PWC declareerde. "Bovendien moeten we er ook extern ingehuurde advocaten en adviserurs van betalen. Dus de suggestie dat we € 500 per uur verdienen, wekt een volslagen verkeerde indruk", laat hij tegenover de Volkskrant weten.
(de Volkskrant, pag. 23)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media
 
Ikea-familie opent bank in Nederland
(de Volkskrant, pag. 8)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.