nieuws

CZ en VGZ slaan handen ineen

Archief

De zorgverzekeraars CZ en VGZ slaan de handen ineen om de gezondheidszorg in Eindhoven en omgeving goedkoper te maken en toch beter afgestemd op de behoefte van de burgers. De gezamenlijke pilot ‘Slimmer met zorg’ gaat 1 januari van start.

CZ en VGZ slaan handen ineen

'Slimmer met zorg' is een samenwerking van patiënten, huisartsen en verzekeraars. Binnen het project moet er meer samenwerking tot stand komen tussen de eerste lijn (bijvoorbeeld huisartsen) en de tweede lijn (bijvoorbeeld ziekenhuizen). Daarbij ligt de focus op zoveel mogelijk behandeling in de eerste lijn. Huisartsen spelen hierin een centrale rol. De pilot heeft betrekking op 150.000 verzekerden van VGZ en 150.000 verzekerden van CZ die samen goed zijn voor € 660 mln aan zorguitgaven in de basisverzekering. Hiervan moet volgens de initiatiefnemers gedurende de pilotduur van vijf jaar elk jaar opnieuw een kleine € 14 mln afgesnoept kunnen worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.