nieuws

Consumentenbond waarschuwt voor ‘dubbele advieskosten’

Archief

Consumenten moeten opletten dat ze geen advieskosten gaan betalen voor producten waarvoor deze kosten middels provisie al in rekening zijn gebracht. De belangenorganisatie spreekt deze waarschuwing uit in het jongste nummer van de Geldgids.

Consumentenbond waarschuwt voor ‘dubbele advieskosten’

De Consumentenbond vindt het op zichzelf een positieve ontwikkeling dat steeds meer tussenpersonen in het licht van het naderende provisieverbod per 1 januari 2013 overstappen van provisiebeloning naar directe beloning door de klant. Wel kan deze stap volgens de bond ertoe leiden dat de consument straks ten onrechte dubbel betaalt voor advies, bijvoorbeeld bij een financiële check. De Consumentenbond wijst erop dat bij veel lopende financiële producten het advies al betaald is via de (afsluit)provisie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.