nieuws

Consumentenbond niet in beroep tegen MultiSafe-uitspraak

Archief

De Consumentenbond heeft geen beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Utrechtse rechtbank, die in mei oordeelde dat intermediairbedrijf MultiSafe voor de dienstverlening aan klanten een servicebijdrage mag vragen, naast de provisie die het van verzekeraars ontvangt. De uitspraak is daarmee definitief.

Consumentenbond niet in beroep tegen MultiSafe-uitspraak

De rechter vindt dat de tussenpersoon de relatie met een klant te allen tijde mag beëindigen, omdat de overeenkomst van onbepaalde duur is. "Die uitspraak is vrij principieel van aard; wij wilden weten welke mogelijkheden een tussenpersoon heeft om een overeenkomst te wijzigen. Maar aan die vraag is de rechter niet meer toegekomen. Dat betreuren wij. De enige mogelijkheid die een klant nu heeft, is dus een andere adviseur opzoeken", laat beleidsmedewerker Carel van Vredenburch namens de bond weten. "Een beroepszaak kan zomaar weer jaren gaan duren en dan is het nog onzeker of onze vraag beantwoord wordt."
MultiSafe-directeur Michael Mackaaij is tevreden. "Het is fijn voor ons, maar ook voor kantoren die de rechtszaak wilden afwachten voordat zij met een serviceabonnement kwamen."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.