nieuws

Buffer blijft vaker achterwege in huishoudboekje

Archief

Een groeiende groep Nederlanders heeft niet de benodigde financiële buffer om het even uit te zingen als het inkomen wegvalt. Op de vraag of mensen in dat geval drie maanden door zouden kunnen komen, antwoordt 29% ontkennend, zo blijkt uit onderzoek van Epiphany in opdracht van ING Verzekeringen in tien Europese landen. Twee jaar geleden was de buffer bij 26% van de Nederlanders nog te klein. In de andere onderzochte landen ligt dit percentage nog hoger.

Buffer blijft vaker achterwege in huishoudboekje

Uit het onderzoek onder 5.000 respondenten in de tien Europese landen waar ING Verzekeringen actief is – Nederland, Polen, Spanje, Griekenland, Turkije, Roemenië, Hongarije, Bulgarije, Tsjechië en Slowakije – blijkt dat persoonlijke financiële keuzes vaak cultureel gebonden zijn. Zo vindt bijna 80% van de Nederlanders een reisverzekering belangrijk, waar dat in de andere landen gemiddeld slechts op 55% ligt. Positief nieuws voor de pro-Europese politici in campagnetijd: bij het maken van budgetten houden evenveel Grieken als Nederlanders (50%) zich aan de afspraken. Tenminste, als ze op vakantie gaan. Maar, stellen de onderzoekers, over het algemeen houden de Nederlanders het wel langer vol.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.