nieuws

AFM waarschuwt weer voor illegale kredietaanbieders

Archief

De AFM waarschuwt consumenten voor het sluiten van een krediet bij Emporium Financial, ook handelend onder de namen Magnum Financial en Mango Krediet. Deze partijen zijn actief als kredietaanbieder zonder dat zij daarvoor een vergunning hebben.

AFM waarschuwt weer voor illegale kredietaanbieders

De toezichthouder heeft meldingen ontvangen over deze partijen, die klanten vragen vóór het sluiten van een overeenkomst een bedrag te betalen als verzekeringspremie. "Het is onverstandig om een premie te betalen, voordat de lening daadwerkelijk is ontvangen." De AFM adviseert consumenten extra op te letten als een aanbieder gebruikmaakt van gratis e-mailadressen via onder meer gmail.com en hotmail.com en raadt hen aan altijd waarschuwingslijsten te raadplegen voordat zij een contract sluiten.
De afgelopen jaren heeft de AFM al meerdere malen gewaarschuwd voor illegale kredietaanbieders.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.