nieuws

Reorganisaties maken ING minder aantrekkelijk als werkgever

Archief

Rabobank is ingehaald door Shell, na vier jaar lang de meest favoriete werkgever van Nederland te zijn geweest. De Rabobank staat nu op de tweede plaats, gevolgd door KLM, de politie en het rijk. Grootste daler is ING die van een vijfde plek in 2011 wegzakt naar plaats 39. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van arbeidsmarktonderzoeksbureau Intelligence Group.

Reorganisaties maken ING minder aantrekkelijk als werkgever

Het gaat om de meest recente peiling onder de Nederlandse beroepsbevolking in de eerste helft van 2012. Uit het onderzoek blijken grote verschuivingen, zoals de sterke opkomst van Achmea. Dit concern stijgt van plaats 171 in 2011 nu met stip naar plaats 20 en is daarmee de enige verzekeraar in de top 20.
Reorganisaties, gecombineerd met de aanhoudende financiële crisis, eisen hun tol in de populariteit van ING, dat eind 2011 in het nieuws kwam met het schrappen van banen. Mede hierdoor maakt ING volgens de Intelligence Group een ongekende duikeling te vergelijken met Ahold (boekhoudschandaal) en KPN (bijna faillissement) van een aantal jaren terug.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.