nieuws

Rabobank gaat saneren: 1.500 tot 3.000 banen verdwijnen

Archief

De Rabobank wil € 1 mld per jaar bezuinigen en gaat daarom de komende vier jaar duizenden banen schrappen. De tijden dat de coöperatieve bank haast immuun leek voor de crisis, zijn daarmee definitief voorbij, constateert de Volkskrant van vandaag.

Rabobank gaat saneren: 1.500 tot 3.000 banen verdwijnen

Rabobank-topman Piet van Schijndel bevestigde donderdag tegenover RTL Nieuws dat er bij de 140 lokale vestigingen van de bank de komende vier jaren tussen de 1.500 en 3.000 werknemers uit zullen moeten. Volgens Van Schijndel kan het personeelsbestand worden teruggebracht zonder collectieve ontslagen. De vakbonden betwijfelen dit. Ook de 30.000 werknemers die hun baan wel behouden, zullen de gevolgen voelen. Hun arbeidsvoorwaarden worden versoberd.
(Volkskrant, pag. 2)
 
Rabobank snijdt duizenden banen
(Telegraaf, pag. 23)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.