nieuws

Provisie op ASR-hypotheken passé per 1 oktober

Archief

ASR introduceert volgende week zijn eerste provisieloze hypotheek, de bestaande WelThuis-spaarhypotheek. Vanaf 1 oktober brengt de verzekeraar alleen nog maar offertes zonder provisie uit. Aanvragen die voor die datum zijn gedaan, kunnen tot 1 december met behoud van eerdere provisieafspraken worden gewijzigd.

Provisie op ASR-hypotheken passé per 1 oktober

ASR gaat er in een brief aan het intermediair van uit dat de derde versie van het Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen (Bgfo 3) in november bekend is. Het centrale punt hierin is het provisieverbod per 1 januari 2013 voor complexe financiële producten. De verzekeraar verwacht dat Bgfo 3 op dit punt bestaande contracten ontziet maar "in welke gevallen deze eerbiedigende werking precies van toepassing is, is nog niet geheel duidelijk".
Vorig jaar maakte ASR al een einde aan de provisie voor een groot deel van de levenproductie. De komende maanden maakt de maatschappij ook de wijzigingen voor de andere producten die onder het provisieverbod vallen bekend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.