nieuws

‘Politiek moet AWBZ durven aanpakken’

Archief

De politiek faalt in de aanpak van de onstuimige groei van de AWBZ. De scherp oplopende kosten voor deze volksverzekering voor langdurig zieken en gehandicapten moeten eindelijk op de politieke agenda komen. Het stelsel wordt onbetaalbaar. De komende verkiezingen zouden daarom over de AWBZ-kosten moeten gaan, zo staat vandaag op de voorpagina van de Volkskrant.

‘Politiek moet AWBZ durven aanpakken’

Dit zeggen drie deskundigen uit verschillende disciplines in de zorg vandaag in de krant. 'Dat bolwerk moet worden geslecht', aldus Roel Bekker, voormalig topambtenaar op het ministerie van Volksgezondheid. De kosten zijn de laatste tien jaar bijna verdubbeld. Op dit moment gaat meer dan 25 miljard naar de AWBZ. Dat wordt, als er niets verandert, over drie jaar 30 miljard. De gemiddelde werknemer betaalt nu al ruim 300 euro AWBZ-premie per maand.
(Volkskrant, pag. 1 en 4/5)
 
Overig verzekeringsnieuws in de media:
 
Ouderenpartij wil dat rijke ouderen meebetalen aan de AOW
(Volkskrant, pag. 2)
Goldman adviseert SNS Reaal over rigoureuze ingrepen
(Financieele Dagblad, pag. 1)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.