nieuws

Meer letsel en minder deuken tijdens eerste vakantieweken

Archief

Nu de eerste helft van de vakantieperiode er voor Zuid-Nederland al weer op zit, maakt alarmcentrale SOS International alvast de tussenbalans op. Uit een inventarisatie van de schademeldingen van vakantiegangers blijkt dat er 5% meer meldingen zijn van letsel dan vorig jaar in de eerste vakantieweken. Het aantal automobilisten dat naar of van vakantie strandt met pech of schade is juist gedaald: -11%.  

Meer letsel en minder deuken tijdens eerste vakantieweken

Ook dit jaar komen de meeste meldingen van letsel uit Turkije (560), op een tweede plaats gevolgd door Frankrijk (380) en Griekenland (160). Vakantiegangers lopen voornamelijk wonden aan voeten, hoofdwonden, verstuikingen van enkel of knie en enkel- en polsbreuken op. Daarnaast meldden zich sinds 1 juli zo'n 1.500 mensen met ziekteverschijnselen bij de alarmcentrale. Een stijging van 3% ten opzichte van vorig jaar. 
De meeste van de 7.000 pech- en schademeldingen aan auto's die tot nu toe zijn binnengekomen, waren van reizigers die in Frankrijk (800), Duitsland (400) en Italië (245) op vakantie waren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.