nieuws

‘Kamp wil versoepeling pensioenregels’

Archief

De grootschalige verlaging van pensioenen in 2013 lijkt van de baan, nu minister Kamp (Sociale Zaken) afkoerst op een snelle versoepeling van de regels. Dit meldt het Financieele Dagblad op basis van een gesprek met een woordvoerder van het ministerie. De minister zou open staan voor het versoepelen van de rekenrente. Eeder deze week kwam De Nederlandsche Bank al met soepeler eisen voor verzekeraars. 

‘Kamp wil versoepeling pensioenregels’

De woordvoerder liet weten dat het besluit gepland staat voor september en deel uitmaakt van een pakket van nieuwe pensioenregels. Net als bij de verzekeraars komt de versoepeling globaal neer op een kunstmatige verhoging van de lange rekenrente. Daardoor hoeven de fondsen minder geld in kas te houden voor hun toekomstige verplichtingen.  

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.