nieuws

Independer rangschikt adviseurs ook op prijs

Archief

Independer heeft de website waarop bezoekers hypotheekadviseurs kunnen vergelijken, vernieuwd. Belangrijkste wijziging is dat nu ook de prijs in de beoordeling wordt betrokken.

 

Kantoren worden voortaan gerangschikt op prijs-kwaliteitverhouding. "We zijn al een aantal maanden bezig met het verzamelen van tarieven. Op de oude site kwam dat nog niet prominent naar voren", zegt businessunitmanager Bancair Joop Cohen.Vijf factoren bepalen nu de rangschikking van adviseurs: het klantcijfer, de prijs, het aantal kwaliteitschecks, het aantal beoordelingen en de afstand. "Omdat wij veel belang hechten aan de kwaliteit van het hypotheekadviesproces telt het onderdeel klantcijfer veel meer mee dan de andere vier factoren." Bezoekers kunnen elk van de vijf factoren ook afzonderlijk selecteren als basis voor de rangschikking. Cohen erkent dat in de rangschikking op basis van prijs-kwaliteitverhouding de beste adviseur niet altijd bovenaan komt te staan. "Maar wij denken dat een consument ook wil weten wat hij voor een advies moet betalen."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.