nieuws

Huizenmarkt zakt in 2013 verder weg

Archief

De bodem van de woningmarkt is nog lang niet bereikt, voorspellen de economen van ABN Amro. Zij verwachten dat er in 2013 nog eens 14% minder woningen worden verkocht en dat de gemiddelde woningprijs dat jaar 8% omlaag gaat, zo staat in de Volkskrant van vandaag.

Huizenmarkt zakt in 2013 verder weg

Drie maanden geleden was de bank nog aanmerkelijk positiever. Toen voorzagen de economen een prijsdaling van 'slechts' 3% in 2013. Sindsdien is de dreiging van een lange recessie echter groter geworden. Bijna alle huishouden voelen de bezuinigen inmiddels in hun portemonnee. Banken zijn daardoor nog terughoudender geworden met het geven van een hypotheek. De marktindicator van Vereniging Eigen Huis, de graadmeter voor verhuisenthousiasme, staat lager dan ooit. Voor dit jaar voorspelt ABN Amro, net als makelaarsvereniging NVM, een prijsdaling van 5%.
(Volkskrant, pag. 21)
 
Verzekeraars erg blij met zorgwet Obama
(Telegraaf, pag. 27)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.