nieuws

Hogere zorgkosten drukken inkomen senioren

Archief

Hogere zorgpremies en een groter verplicht eigen risico dragen er toe bij dat de koopkracht van senioren onder druk staat. Dit blijkt uit onderzoek van ouderenbond Anbo onder 1.300 van zijn leden. Ook de lagere zorg- en huurtoeslag en de eigen bijdragen voor AWBZ en Wmo zorgen ervoor dat sommige ouderen tot meer dan € 200 per maand extra moeten ophoesten.

Hogere zorgkosten drukken inkomen senioren

Een kleine 30% van de ondervraagden zegt € 10 tot € 30 minder per maand te besteden te hebben door de diverse maatregelen. Ruim 60% stelt maandelijks netto hetzelfde over te houden als in 2012.
Alle ondervraagden gaven aan meer kwijt te zijn aan hun zorgverzekering. Ruim 80% van hen heeft het verplicht eigen risico moeten afrekenen met hun zorgverzekeraar, bijna een derde hiervan betaalde het maximum van € 220. Een dikke 50% van de deelnemers ontvangt zorgtoeslag. Een kwart van hen zag de maandelijkse toeslag met maximaal € 10 dalen. Bij 12,5% van de begunstigden daalde de tegemoetkoming met meer dan € 20.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.