nieuws

Handleiding-app Europese zorgpas

Archief

Voor mensen die reizen binnen Europa is een handige app te downloaden met daarin een praktische handleiding in 24 talen voor de Europese zorgpas. De kaart zelf kan niet voor gebruik worden aangemaakt of gedownload. Deze wordt (op verzoek) gratis verstrekt door de zorgverzekeraar.

Handleiding-app Europese zorgpas

Met de Europese zorgpas krijgt iemand met een Nederlandse zorgverzekering gedurende een tijdelijk verblijf in een van de 27 EU-landen, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen of Zwitserland, medische zorg onder dezelfde voorwaarden en tegen dezelfde prijs (in sommige landen gratis) als de personen die in dat land verzekerd zijn. De handleiding-app bevat algemene informatie over de kaart, de telefoonnummers voor noodgevallen, de verzekerde behandelingen en kosten, hoe vergoedingen aangevraagd kunnen worden en met wie er contact opgenomen moet worden in het geval van verlies van de kaart.
De kaart dient overigens niet ter vervanging van een reisverzekering en kan niet gebruikt worden voor de kosten van particuliere gezondheidszorg, repatriëring of verlies/diefstal van bagage. De zorgpas kan ook niet gebruikt worden als het reisdoel het ondergaan van een medische behandeling was.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.