nieuws

Contra-experts kritisch over visie Verbond op schaderegeling

Archief

Contra-experts Anton Coolen en Eric Horssius zijn het eens met het Verbond van Verzekeraars dat er nog veel te verbeteren valt aan de schaderegeling. Zij zetten echter grote vraagtekens bij het hiertoe onlangs door het Verbond opgestelde position paper : “Het Verbond zoekt de verbetering niet in het aanpakken van snelheid, efficiency en communicatie, maar in de aloude en onjuiste ‘verdeel- en heersgedachte’ dat door haar voorgedragen experts beter zijn dan andere experts.”

Contra-experts kritisch over visie Verbond op schaderegeling

Volgens Coolen en Horssius zet het Verbond zich in het gewraakte position paper ten onrechte af tegen ongebonden en niet verenigde experts: "Door zo te handelen ontstaat een gesloten markt van aanbieders van expertisediensten, nagenoeg geheel in stand gehouden door de verzekeraars. Aldus is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om als gedupeerde nog een expert te vinden die het oneens is/ mag zijn/ kan zijn met de maatschappij expert."
In een open brief aan verschillende media stellen beide contra-experts daarnaast dat de Gedragscode Expertiseorganisaties de betrouwbaarheid, professionaliteit, helderheid en integriteit van schade-experts onvoldoende waarborgt: "De code omvat nu voornamelijk open normen en gedragsregels. Wij moeten naar een code toe die meer aansluit bij hetgeen de verzekerde verwacht van de expert, bijvoorbeeld op het gebied van snelheid, efficiency en communicatie. Belangrijker nog: wij moeten naar een integrale aanpak van goede schadeafwikkeling toe. Zo'n aanpak begint met het scholen van schadebehandelaars en het controleren en beperken van de -veelal in het geheim- uitgevoerde onderzoeken van verzekeraars."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.