nieuws

Autoverzekering stuk prijziger voor jongeren en ouderen

Archief

Jongeren en ouderen betalen een stuk meer voor hun autoverzekering dan mensen van middelbare leeftijd. Dit blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl. Voor jonge automobilisten kan het premieverschil tussen de goedkoopste en duurste verzekering oplopen tot € 1.800 euro.

Autoverzekering stuk prijziger voor jongeren en ouderen

Uit het onderzoek blijkt dat een 18-jarige inwoner van Veenendaal voor de verzekering van zijn Peugeot 205 bij de Gerust op Weg (Aegon) 4,8 keer meer betaalt dan bij SNS Bank. Ook in de toerekening van het eigen risico zijn jongeren vaak duurder uit. Jonge verzekerden bij Allianz hebben bijvoorbeeld een een extra eigen risico van € 68. Bij ABN Amro vallen bestuurders onder de 25 jaar één trede terug op de B/M ladder bij schade.
Oudere automobilisten krijgen hun auto vaak moeilijk verzekerd. Veertig procent van de verzekeraars accepteert geen automobilisten van 64 jaar en ouder. Bij 56% van de maatschappijen betalen senioren een premietoeslag. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.