nieuws

Verzekeringssite betwijfelt nut aanvullende autopolis

Archief

De prijsverschillen tussen aanvullende dekkingen bij autoverzekeringen zijn zeer groot. De duurste aanvullende verzekering is twee keer zo duur als de goedkoopste, zo blijkt uit onderzoek van prijsvergelijker Verzekeringssite.nl. Een autoverzekering is bij de meest aanbieders uit te breiden met een rechtsbijstandverzekering, een ongevalleninzittendenverzekering en een schade-inzittendenverzekering.

Verzekeringssite betwijfelt nut aanvullende autopolis

De goedkoopste aanvullende rechtsbijstandverzekering kost € 20 per jaar bij Unigarant; bij de Zeeuwse moet die € 45 kosten. Ook bij de schade- en ongevalinzittendenverzekering is de prijs van de duurste verzekering twee keer zo hoog als de goedkoopste. Erik Hordijk zet namens Verzekeringssite.nl zijn vraagtekens bij het nut van een aanvullende autoverzekering. "Wanneer we met zijn allen een goedkopere of geen aanvullende verzekering nemen, besparen we al gauw zo'n € 45 mln. Een schade-inzittendenverzekering overlapt met een ongevalinzittendenverzekering. Ook komt het voor dat mensen zowel bij hun autoverzekering een rechtsbijstandsdekking hebben als bij hun gezinsrechtsbijstandverzekering een dekking voor het verkeer."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.