nieuws

TVM waarschuwt voor Italiaanse criminelen

Archief

Transportverzekeraar TVM waarschuwt Nederlandse transportbedrijven voor Italiaanse criminelen die zich ten onrechte uitgeven voor transporteur. De afgelopen twee maanden is het al enkele keren voorgekomen dat een TVM-verzekerde de dupe werd van een pseudo-transporteur die aanbood lading te vervoeren en daar vervolgens mee aan de haal ging.

TVM waarschuwt voor Italiaanse criminelen

TVM spreekt van een trend die is overgewaaid van Oost-Europese naar Italiaanse bendes. "We zien al meer dan een jaar dat criminelen op een eenvoudige manier gebruik maken van de digitale vrachtuitwisselingssystemen", aldus woordvoerder Jaap Stalenburg. "Dat is een vrij kwetsbaar systeem, want het regelen van een vervoerder is voor grote transportbedrijven een routinehandeling." TVM waarschuwt verzekerden om goed op te letten met wie er zaken wordt gedaan. Stalenburg: "Ga niet in zee met chauffeurs die alleen bereikbaar zijn via een 06-nummer of een hotmail-account. Wij kennen gevallen van malafide chauffeurs die een fax stuurden vanuit een tankstation. Door hiervoor te waarschuwen, zorgen we ervoor dat de rekening uiteindelijk niet op ons bordje terechtkomt."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.