nieuws

Stijging eigen risico moet zorgpremie verlagen

Archief

VWS minister Schippers gaat er vanuit dat zorgverzekeraars volgend jaar de zorgpremie voor de basisverzekering verlagen. Deze verlaging is volgens haar mogelijk omdat de verhoging van het eigen risico naar € 350 de verzekeraars een kostenbesparing oplevert van circa € 61 per verzekerde.

Stijging eigen risico moet zorgpremie verlagen

Hiermee geeft de minister antwoord op een van de vragen die de SP haar in het zorgdebat had gesteld. De SP noemde het verhogen van het eigen risico daarin een vorm van premieverhoging. Het betreft hier overigens één van de 250 vragen met betrekking tot het eigen risico, waarop Schippers schriftelijk heeft geantwoord. Een groot deel van de vragen was afkomstig van burgers.

Het verplicht eigen risico in de zorgverzekering gaat omhoog van € 220 naar € 350. Lagere inkomens worden gecompenseerd door € 115 extra zorgtoeslag. De Tweede Kamer heeft deze week ingestemd met de verhoging.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.