nieuws

‘Stel aanbieders aansprakelijk voor ondeugdelijk product’

Archief

Banken en verzekeraars moeten zelf het risico gaan dragen voor ondeugdelijke producten. Daartoe zou de overheid aanbieders moeten verplichten om verzekeringspolissen en bijbehorende contracten te voorzien van schadeclausules, stelt SEO-directeur Barbara Baarsma in een interview in Verzekerd!, het huisorgaan van het Verbond van Verzekeraars.

‘Stel aanbieders aansprakelijk voor ondeugdelijk product’

Baarsma, tevens hoogleraar aan Universiteit van Amsterdam en kroonlid in de SER, stelt dat 'een lappendeken aan regels' voor de financiële sector alleen maar leidt tot een 'afvinkcultuur'. "Banken en verzekeraars die te risicovolle producten aanbieden of klanten benadelen door fouten te maken in hun administratieve processen, moeten daarvoor aansprakelijk kunnen worden gesteld, net als bemiddelaars die niet-passende polissen en hypotheken adviseren of verkopen."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.