nieuws

Rol verzekeraars bij keuze ziekenhuis beperkt

Archief

Het contract van de eigen zorgverzekeraar met een bepaald ziekenhuis speelt nauwelijks een rol bij de keuze van patiënten voor een behandelplek. Dit blijkt uit onderzoek van Blauw Research onder 680 mensen die de afgelopen 6 maanden een ziekenhuis hebben bezocht. Verzekerden kiezen vooral voor een bepaald ziekenhuis door de nabijheid en het advies van hun huisarts.

Rol verzekeraars bij keuze ziekenhuis beperkt

Slechts 1 op de 12 patiënten laat de voorkeur van de verzekeraar wel een rol spelen. Lager opgeleide patiënten (13%) en 50-plussers (11%) kiezen relatief vaker voor het ziekenhuis waarmee de verzekeraar zaken doet.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.