nieuws

PPI volledig ingeburgerd in pensioenlandschap

Archief

Pensioenadviseurs zien werkgevers in toenemende mate overstappen van gegarandeerde pensioenregelingen naar premieregelingen. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction onder pensioenadviseurs in opdracht van onder meer BeFrank. Deze premiepensioeninstelling (PPI) zag precies een jaar geleden het levenslicht.

PPI volledig ingeburgerd in pensioenlandschap

Volgens de ondervraagde adviseurs, veelal werkzaam bij de grote actuariële bureaus, zijn de traditionele pensioenregelingen minder goed houdbaar onder de huidige economische omstandigheden. Werkgevers stappen over naar een PPI om de kosten van de pensioenuitvoering voor hun personeel te drukken. Uit het onderzoek blijkt verder dat adviseurs vooral behoefte hebben aan simpele en transparante pensioenregelingen die ze eenvoudig kunnen uitleggen.
BeFrank – een krachtenbundeling van BinckBank en Delta Lloyd - was in juni 2011 de eerste PPI die een vergunning kreeg van De Nederlandsche Bank (DNB) en de AFM. Daarna maakten nog zeven nieuwe partijen hun entree.  

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.