nieuws

Polissluiters van weleer nu actief op ontwoekermarkt

Archief

Na de woekerpolisaffaire dreigt straks de ontwoekeraffaire. Meerdere ondernemers in de financiële dienstverlening hebben zich in de ontwoekerbusiness gestort, zo blijkt uit een rondgang van maandblad AMplus, dat afgelopen zaterdag verscheen.

Brand New Day is het schoolvoorbeeld van de ontwoekerdrang: van de mensen die hun beleggingsverzekering stoppen en overstappen naar BND behaalt 92% voordeel, zo claimt de eigen website. Dit voordeel zou gemiddeld € 8.000 zijn. 
Jan Driessen, communicatiedirecteur van Aegon, waar inmiddels 1.200 'woekerklanten' zijn vertrokken naar Brand New Day, uit grote zorgen over de 'ontwoekermarkt'. "Als de klant niet oppast, gaat hij opnieuw de mist in." Aegon ziet polissluiters van weleer zich nu druk bezighouden met ontwoekeren. Driessen waarschuwt voor de schaduwkant daarvan. "Als de zon maar blijft schijnen en de berekeningen van BND realiteit worden, dan is dat product beter dan zo'n oud Aegon-product: de kosten zijn laag. Maar als het rendement straks tegenvalt, houdt de klant helemaal niks over. Dan is hij ook zijn garantie op zijn oude polis kwijt."

De redactie nam de proef op de som. Een redacteur met een woekerpolis liet zich verlossen via woekerpolisservice.nl, een website van Van Beek & Partners in Barendrecht. In hoog tempo leidt de adviseur haar naar de producten van BND. De redacteur: "Ik vraag de adviseur nog eens of er echt geen alternatieven zijn voor BND, omdat ik ze nogal schreeuwerig vind. Nee dus, luidt zijn antwoord en het is ook niet nodig om me druk te maken, omdat BND als beste financiële product is beoordeeld door FiscAlert en de Consumentenbond."

 

AMplus-abonnees kunnen hier de volledige reportage lezen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.