nieuws

OvFD schaart zich achter Wonen 4.0

Archief

Branchevereniging OvFD schaart zich achter de visie Wonen 4.0. Dit plan van Vereniging Eigen Huis (VEH), de Woonbond, corporatiekoepel Aedes en de makelaarsorganisaties moet de vastgelopen woningmarkt integraal hervormen. De OvFD hoopt dat Wonen 4.0 inzet wordt van het kabinet dat na de verkiezingen van 12 september aantreedt.

OvFD schaart zich achter Wonen 4.0

De branchevereniging vindt Wonen 4.0 – waarin de de hypotheekrenteaftrek wordt afgebouwd, de huren worden verhoogd en er een generieke woontoeslag komt – beter dan de plannen van de Kunduz-coalitie van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. Door dat voorstel zouden volgens de OvFD 'starters onevenredig hard worden geraakt'.
"Starters zijn cruciaal voor de doorstroming op de woningmarkt", aldus de branchevereniging. "Meer marktwerking aan de aanbodzijde en een verbreding van het hypotheekaanbod moeten leiden tot meer keuzemogelijkheden en een betere prijs-kwaliteitverhouding. Wonen 4.0 biedt hiervoor een uitstekende grondslag."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.