nieuws

Overgangsregeling btw-verhoging nieuwbouw

Archief

Mensen die voor 27 april van dit jaar een nieuwbouwwoning hebben gekocht, krijgen toch niet te maken met het hogere btw-tarief van 21% dat vanaf 1 oktober gaat gelden. De zogeheten Kunduz-coalitie van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie heeft hiervoor een amendement ingediend na een debat met staatssecretaris Weekers van Financiën.

Overgangsregeling btw-verhoging nieuwbouw

Mensen die voor 27 april een nieuwbouwwoning hebben gekocht, maar van wie het huis pas na 1 oktober wordt opgeleverd, dreigden de dupe te worden van de verhoging. De kosten van de overgangsregeling (€ 45 mln), worden onder meer opgevangen door een accijnsverlaging op champagne te schrappen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.