nieuws

Omboekverzekering voor onzekere situaties in buitenland

Archief

In navolging van partijen als D-reizen en de Europeesche komt ook verzekeraar en pechhulpverlener Europ Assistance met een Omboekverzekering die het uitwijken naar een andere reisbestemming mogelijk maak, in het geval een geboekte reis naar het buitenland vanwege een calamiteit ter plaatse niet kan doorgaan.

Omboekverzekering voor onzekere situaties in buitenland

De Omboekverzekering is verkrijgbaar via de bij Europ Assistance aangesloten reisbureaus en touroperators en kan direct bij boeking van een reis, of tot zeven dagen daarna worden afgesloten. Reizigers hebben de mogelijkheid hun vakantieplannen te herzien, als binnen drie maanden voor vertrek een gebeurtenis op de vakantiebestemming plaatsvindt waardoor gevaar voor de verzekerde of een gevoel van onveiligheid is ontstaan. Er moet wel sprake zijn van een aantoonbaar veranderde, onevenwichtige situatie. Een negatief reisadvies is echter geen vereiste.

In 2009 ontwikkelde Unigarant en de Europeesche de single-omboekverzekering, een annuleringsverzekering voor alleenstaanden die niet zeker weten of ze tegen de tijd dat de reis wordt gemaakt nog steeds alleen op vakantie willen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.