nieuws

Last onder dwangsom voor Zoetermeers hypotheekbedrijf

Archief

De AFM heeft een last onder dwangsom opgelegd aan het in Zoetermeer gevestigde Qfin Solutions, handelend onder de naam Hypotheekadvies Delft. Het bedrijf heeft de toezichthouder niet van de gevraagde informatie voorzien.

Last onder dwangsom voor Zoetermeers hypotheekbedrijf

De AFM vermoedt dat Hypotheekadvies Delft niet voldoet aan Wft-eisen als deskundigheid, betrouwbaarheid en beheerste en integere bedrijfsvoering. Daarom heeft de toezichthouder informatie opgevraagd bij het adviesbedrijf, dat wel over een vergunning beschikt. Een deel van de verzochte informatie is niet op tijd geleverd en een deel is nog niet geleverd. "Iedere dag dat Hypotheekadvies Delft niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met € 4.000 tot een maximum van in totaal € 80.000."
De AFM starrte een onderzoek naar meldingen van consumenten en informatie van een curator in twee faillissementen waarbij een van de Qfin-medewerkers of bestuurders betrokken is geweest. Als directeur/eigenaar van Qfin (via de inmiddels failliet verklaarde Empece Holding) staat Jeffrey Knetemann te boek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.